Ґрунтовка по іржі ПФ-010 М Delfi

Ґрунтовка по іржі ПФ-010 М Delfi

Delfi

Ґрунтовка по іржі ПФ-010 М


В магазин

Особливості

Містить модифікатор іржі, який запобігає подальшій корозії. Відрізняється хорошою адгезією, як до матеріалу основи, так і до шарів, які будуть наноситися поверх ґрунтовки. Значно зменшує витрату емалі і продовжує термін служби лакофарбового покриття. Може наноситися прямо на іржу за умови, якщо шар іржі не більше 100 мкм.

Сфера застосування

Призначена для антикорозійного захисту всіх видів поверхонь із чорного металу (будівельних металоконструкцій, труб, зовнішніх поверхонь водонапірних веж, гаражів, деталей машин і механізмів, с/г техніки, решіток, воріт і ін.), а також дерев'яних поверхонь під покриття алкідними емалями та олійними фарбами . Для зовнішніх і внутрішніх робіт.

Технічні показники

Норма витрати на один шар 60-100 г/м2, залежно від типу поверхні та методу нанесення.
Розчинник розчинник ТМ DekArt або розчинник деароматизованний ТМ Maxima, не більше 10 % від маси ґрунтовки.
Спосіб нанесення Наносити пензлем, валиком або фарборозпилювачем.
Час висихання (23 °С, 50% RH) 24 годин. Час висихання збільшується при зниженні температури, підвищенні відносної вологості повітря та залежить від витрати (товщини шару) ґрунтовки.
Масова частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3251)
Не менше 60 %
Густина (ДСТУ ISO 2811-1) 1,48 ±0,05 г/см3 , залежно від кольору ґрунтовки.
Твердість (ДСТУ ISO 1522) не менше 30 сек, маятник Кеніга.
Об'ємна частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3233)
60±2 %
Вміст ЛОС (ISO 11890) < 400 г/л
Строк придатності 12 місяців із дати виготовлення.
Фасування 0,9 кг, 2,8 кг, 25 кг, 50 кг

Ступінь блиску

матовий

Колір

Через особливості екранів, кольори та відтінки можуть відрізнятися від реальних кольорів.

Інструкція із застосування

Запорукою отримання бажаного результату ґрунтування – є дотримання рекомендацій щодо застосування лакофарбового матеріалу та підготовки поверхні.

1. Підготовка поверхні

Оброблювана поверхня повинна бути сухою та ретельно очищена від пилу, бруду та жиру. Наявне на поверхні старе покриття, а також слабо зв'язані шари видалити до міцної основи механічним (скребок, щітка), термічним (фен гарячого повітря, інфрачервоне випромінювання) або хімічним (засоби видалення фарби) способом.

Дерев'яні поверхні зашліфувати ручним або механічним інструментом, пил від шліфування видалити. У разі утворення смоли на поверхні дерева її слід механічно видалити (шпателем або скребком). У разі зараження деревини синявою, пліснявою або грибком заражені ділянки слід обов'язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім деревину обробити антисептиком для дерев’яних поверхонь ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити. Вологість деревини перед фарбуванням повинна бути не більше 20%. Для покращення загальних властивостей покриття, перед нанесенням ґрунтовки ПФ-010М, рекомендовано обробити деревину алкідною деревозахисною ґрунтовкою ТМ Delfi або TM Maxima.

Металеві поверхні обробити ручним механічним інструментом (min ступінь St2) або абразивним струменевим очищенням (min ступінь Sa2½) згідно з ДСТУ ISO 8501-1. Знежирити розчинником ТМ DekART або розчинником деароматизованним ТМ Maxima.

2. Нанесення

Перед застосуванням ґрунтовку ретельно перемішати до однорідного стану. За необхідності ґрунтовку профільтрувати, розбавити розчинником ТМ DekART або розчинником деароматизованним ТМ Maxima до робочої в'язкості (надмірне розрідження призводить до зниження стійкості матеріалу до утворення патьоків, уповільнення затвердіння).

Для забезпечення оптимальних властивостей поверхню необхідно ґрунтувати у 2 шари. Наступний шар наносити не раніше, ніж через 24 години.

Роботи проводити за температури повітря та робочої поверхні від +10 ºС до +35 ºС та відносній вологості повітря не більше 80 % (температура поверхні повинна бути не менше ніж на 3 градуси вище точки роси). Під час нанесення та висихання ґрунтовки необхідно забезпечити відповідну вентиляцію. Слід пам’ятати! Дерев’яні поверхні це пористі матеріали, тому витрата матеріалу та кількість шарів може збільшитись.

При роботі на великих площах та/або протягом тривалого часу, ґрунтовку необхідно періодично перемішувати. Не рекомендується довго тримати тару з відкритою продукцією.Не наносити ґрунтовку під впливом прямих сонячних променів, сильного вітру та атмосферних опадів. Після нанесення покриття не повинно піддаватися впливу атмосферних опадів до нанесення фінішного матеріалу.

Ґрунтовка по іржі ПФ-010М може наноситися наступними методами

Метод нанесення

Кількість розріджувача

Форсунка / сопло

Тиск

Безповітряне розпилення

0 – 10 %

0.015" - 0.017"

15 МПа ( ≈ 150 bar)

Пневматичне розпилення

0 – 10 %

1,7 – 1,8 мм

0,3 – 0,5 МПа ( ≈ 3-5 bar)

Пензель / валик

0 – 5 %

- -

Інструмент повинен бути рекомендований для органорозчиних матеріалів.

При роботі з валиком рекомендовано використовувати кюветку для рівномірного змочування матеріалом. Не рекомендовано використовувати поролонові валики.

При використанні інструментів для нанесення методом розпилення слід дотримуватися інструкції з експлуатації.

Для отримання якісного покриття слід володіти навичками фарбування, особливо при використанні професійного інструменту.

Товщина одношарового покриття за різної витрати

Витрата

60 г/м2

80 г/м2

100 г/м2

Товщина сухої плівки

24±2 мкм

32±2 мкм

40±2 мкм

Товщина мокрої плівки

40 мкм

50-55 мкм

60-65 мкм

Норма покриття поверхні

(за масою та об'ємом)

25 м2

19 м2

15 м2

16,7 м2/кг

12,5 м2/кг

10 м2/кг

Сумісність з іншими покриттями

Залежно від умов експлуатації ґрунтовка може використовуватися з різними фінішними покриттями. Приклади сумісності наведені нижче. Для отримання більш детальних рекомендацій зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

Попередній шар – рекомендовано нанесення на очищену поверхню.

Наступний шар – алкідні матеріали на основі розчинників та акрилові водно-дисперсійні матеріали.

Сумісність матеріалів рекомендовано тестувати на невеликій ділянці поверхні.

 

3. Очищення інструменту

Робочий інструмент очистити за допомогою розчинника, далі, за необхідності, теплою водою з миючим засобом.

Ґрунт по металу Delfi
Чи потрібно захищати метал від корозії? Вибір ефективного способу захисту металевих поверхонь забезпечує надійність конструкції на тривалий термін. Розповсюджений і доступний спосіб захисту металу від іржі – застосування спеціальних ґрунтовок. Купити ґрунт ГФ-021 та ПФ-010 дуже легко. Серед наших матеріалів є 3 продукти для захисту металу:
  • ґрунтовка ГФ-021 антикорозійна Farbex;
  • ґрунтова по іржі ПФ-010М Delfi;
  • ґрунтовка ГФ-021
Ґрунтовка гф-021 найпопулярніший завдяки низькій ціні та хорошій якості. Також цей продукт універсальний у своєму застосуванні – для зовнішніх та внутрішніх робіт. Його можна наносити як на метал, так і на дерево. Ґрунтовка гф-021 використовується для попередньої підготовки поверхні під фінішне покриття та антикорозійний захист. Переваги використання ґрунта по металу:
  • зменшення норми витрати емалі;
  • надійний захист металевих поверхонь від виникнення іржі;
  • низька ціна.

повністю

X

Калькулятор витрати

Норма витрати на один шар
min
max

При розрахунку площі поверхня, яка фарбується, потрібно відняти площу, яка не буде фарбуватися. (вікна, двері і т.д.)

Витрата фарби може змінюватися в залежності від розведення та рівномірності нанесення фарби.