Фарба гумова універсальна Rubber Paint Farbex

Фарба гумова універсальна Rubber Paint Farbex

Farbex

Фарба гумова універсальна Rubber Paint


В магазин

Особливості

  • Матова.
  • Підвищена стійкість до атмосферних впливів, механічної дії, ультрафіолетового випромінювання та перепадів температур.
  • Стійка до  інтенсивного миття (1 клас за ДСТУ EN 13300).
  • Високоеластична, з гарною адгезією до багатьох поверхонь.
  • Паропроникна, стійка до розтріскування, володіє низькою водопроникністю (за ДСТУ EN 1062).
  • Легко наноситься та швидко сохне.

Сфера застосування

Призначена для захисного та декоративного фарбування шиферу, черепиці, ондуліну, оцинкованої сталі, алюмінію, заґрунтованого чорного металу, профнастилу, асфальту, азбоцементу, бетонних, піно- і газобетонних, цегляних, оштукатурених, зашпакльованих поверхонь, фанери, ДСП, ЦСП, ДВП, дерев'яних, гіпсокартонних поверхонь і т.д. Фарбу можна наносити на поверхні, які раніше були пофарбовані алкідними і масляними фарбами Для внутрішніх та зовнішніх робіт. Підходить для фарбування дахів, фасадів будівель, цоколів, металевих водостічних труб і жолобів, цегляних і кам'яних кладок, стовпів, огорож, житлових приміщень, коридорів, стін ванних кімнат, кухонь, приміщень загального харчування, ігрових та спортивних комплексів, торгових залів та ін.

Колорування

Продукція випускається у наступних базах:

База А. Призначена для використання як самостійне покриття білого кольору, або для колорування у пастельні, світлі відтінки та кольори середньої насиченості.

База С. Призначена для колорування у насичені кольори. База С не може використовуватись як самостійне покриття без колорування.

Колорується ручним способом із використанням пігментного концентрату Farbex Color, інших водних колорувальних паст або машинним способом за каталогами кольорів NCS та ін. При колоруванні сторонніми матеріалами, студіями чи за каталогами необхідно враховувати їх придатність для зовнішніх робіт та проводити пробне колорування та фарбування.

Для отримання насичених кольорів (жовтий, червоний, рожевий, помаранчевий, зелений або салатовий) основа, яка фарбується, має бути однотонною. В іншому разі, може виникнути необхідність нанесення додаткових шарів. Для зменшення витрати колорованої (у насичений колір) фарби, поверхню слід попередньо зафарбувати базою А (білою або колорованою у схожий, пастельний колір).

Для виключення відмінностей у відтінках кольору, при фарбуванні поверхонь фінішним шаром рекомендується використовувати продукцію однієї партії (як фарба, так і колорант). На поверхні, що примикають одна до одної, в одному кольорі слід також використовувати матеріали з однієї партії. У разі використання продукції різних партій необхідно проводити їх змішування.

Для перевірки відповідності колорування обраного кольору, необхідно провести пробне фарбування на невеликій ділянці поверхні.

Розбавляти колоровану фарбу при нанесенні останнього шару не рекомендовано.

Після колорування можливі незначні відхилення у технічних показниках на продукцію.

Порада: при виборі кольору варто враховувати освітленість приміщення, освітленість та розміщення фасадних елементів стосовно сонця та їх структуру. Тепле або холодне світло внутрішнього освітлення, а також фасадні елементи у тіні, нахилені поверхні, елементи з різною шорсткістю, час світлового дня будуть давати різне сприйняття одного і того ж кольору.

Технічні показники

Норма витрати на один шар 100-200 г/м2, залежно від типу поверхні та методу нанесення.
Розріджувач Вода. Допускається розбавлення не більше 5% від загальної маси.
Спосіб нанесення Наносити пензлем, валиком або фарборозпилювачем.
Час висихання (23 °С, 50% RH) 2 години. Наступний шар наносити тільки після повного висихання попереднього. Час висихання збільшується при зниженні температури, підвищенні відносної вологості повітря та залежить від витрати (товщини шару) фарби.
Базис колерування А (білий) і C (напівпрозорий), колорується за каталогом NCS.
Масова частка нелетких речовин (ДСТУ ISO 3251) 52±2 % (білий (база А), білий RAL 9003, синій, коричневий, червоно-коричневий, жовто-коричневий, сірий, вишневий, чорний, бежевий)
54±2 % (білий (база С), зелений, графітний, світло-зелений, помаранчевий, хакі, жовтий, яскраво-блакитний, червоний)
Густина (ДСТУ ISO 2811-1) 1,25 - 1,3 г/см3 , залежно від кольору
Блиск (ДСТУ ISO 2813) Не більше 10 GU при 85° (матова, G3, ДСТУ EN 1062-1)
Товщина сухої плівки 100-200 мкм, для одношарового покриття (E3, ДСТУ EN 1062-1)
Розмір частинок Не більше 30 мкм, (дрібнозерниста, S1, ДСТУ EN 1062-1)
Паропроникність (EN ISO 7783-2) 60-70 г/(м2*доб.), (середня, V2, ДСТУ EN 1062-1)
Водопроникність (ДСТУ EN 1062-3) 0,05-0,1 кг/(м2*год.0,5), (низька, W3, ДСТУ EN 1062-1)
Маркування за ДСТУ EN 1062-1 G3|E3|S1|V2|W3|A0|C0
Стійкість до миття Стійка до інтенсивного багаторазового миття (1-й класс по ДСТУ EN 13300)
Вміст ЛОС (ISO 11890) < 30 г/л., залежно від кольору.
Стійкість до дії атмосфери та сонячної радіації Покриття зберігає захисні та декоративні властивості в умовах помірно-континентального клімату не менше 7 років. *
Термін служби покриття залежить від підготовки поверхні, умов нанесення матеріалу та умов експлуатації готового покриття.
Строк придатності 36 місяців із дати виробництва
(за температури від +5 °С до +35 °С)
Фасування 1,2 кг, 3,5 кг, 6 кг, 12 кг
  • * - Система покриттів являє собою 1 шар - Ґрунт антикорозійний швидковисихаючий ТМ Maxima і 2 шари - Фарба гумова універсальна TM Farbex. Загальна товщина сухої плівки не менше ніж 160 мкм. Випробування проводилися на підготовлених сталевих пластинах, в атмосферних умовах згідно із ДСТУ ISO 2810 та в лабораторних умовах, під дією штучних джерел сонячного випромінювання (везерометр), згідно із ДСТУ ISO 16474-2.

Ступінь блиску

матовий

Колір

* Колір продукції є наближеним до каталогу RAL
Через особливості екранів, кольори та відтінки можуть відрізнятися від реальних кольорів.

Інструкція із застосування

Запорукою отримання бажаного результату фарбування – є дотримання рекомендацій щодо застосування лакофарбового матеріалу та підготовки поверхні.

1. Попередня підготовка

Тип основи (субстрату / поверхні) Підготовчі заходи Ґрунтування або додаткове попереднє фарбування
Шифер, керамічна або мінеральна черепиця Ці поверхні достатньо шорсткі – в процесі експлуатації вони досить сильно забруднюються. Перед фарбуванням поверхню необхідно ретельно очистити ручним, механічним способом або з використанням мийки, яка створює струмінь високого тиску. Також необхідно пересвідчитись, що ремонтні матеріали придатні до фарбування водно-дисперсійними матеріалами. У випадку сильного обростання (мох, лишайник, гриби і т. п.) поверхні, перед фарбуванням можна обробити поверхню антисептиком для мінеральних поверхонь ТМ Farbex. Після очистки поверхню необхідно просушити. Якісний шифер або черепиця досить щільні матеріали, тому не потребують ґрунтування. Перед основним фарбуванням необхідно нанести тонкий (рекомендовано розбавити фарбу не більше 10 %) підготовчий шар фарби, щоб зв'язати дрібні частинки та пил на поверхні, які залишилися. Це збільшить адгезію (прилипання) основних шарів фарби до поверхні.
Профнастил, оцинкований метал, алюміній Дані поверхні необхідно ретельно очистити: іржу видалити механічно (у випадках великої кількості осередків корозії, уражені листи рекомендується замінити); жирові та масляні забруднення краще очистити за допомогою лужного розчину, наприклад, розчином прального порошку; інші забруднення очистити механічно. Очищені поверхні ретельно вимити чистою водою, бажано під тиском. Після промивання поверхню необхідно добре просушити. Якщо профнастил пофарбований спеціальними композиційними матеріалами чи порошковими фарбами, то необхідно його очистити від забруднень  та елементів старого покриття які не міцно тримаються (повністю знімати такі покриття не має потреби). Якщо профнастил був пофарбований алкідними чи водно-дисперсійними матеріалами, то необхідно очистити їх повністю. Для забезпечення максимальної експлуатаційної стійкості покриття, рекомендовано використання ґрунтовки антикорозійної швидковисихаючої ТМ Maxima. Якщо профнастил пофарбований спеціальними композиційними матеріалами чи порошковими фарбами, то в такій ситуації немає потреби в використанні ґрунтовки.
Чорний метал Поверхні обробити ручним механічним інструментом (min ступінь St2) або абразивним струменевим очищенням (min ступінь Sa2½) згідно з ДСТУ ISO 8501-1. Знежирити розріджувачем універсальним ТМ Maxima. Перед фарбуванням, чорний метал необхідно обов’язково заґрунтувати ґрунтовкою антикорозійною швидковисихаючою ТМ Maxima.
Мінеральні поверхні Підготовка основи здійснюється згідно з ДСТУ-Н Б А.3.1–23:2013 і ДСТУ-Н Б В.2.6–212:2016. Поверхня має бути сухою - вологість основи перед ґрунтуванням повинна бути не більше 5% для цементних основ та не більше 1% для гіпсових. Мінеральні основи повинні бути міцними, без крихких частин чи країв. Поверхня має бути очищеною від крейдяних та вапняних білил, жирових, масляних та інших забруднень, пилу (в тому числі після затирання штукатурок чи шпаклівок), старих лакофарбових покриттів та шпалер (які не міцно тримаються на основі), полімерних клеїв, напливів будівельних розчинів чи композитів. Штукатурні, шпаклювальні або клейові елементи повинні повністю висохнути та бути придатними для фарбування водно-дисперсійними матеріалами. Ретельно видалити усі забруднення: висоли видалити механічно; заражені пліснявою або грибами частини слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім поверхню обробити антисептиком для мінеральних поверхонь ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити. Раніше не фарбовані мінеральні поверхні обробити ґрунтовкою глибокого проникнення ТМ Farbex. Слід також враховувати рекомендації щодо ґрунтування будівельних сумішей чи матеріалів. В разі необхідності зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.
Фанера, ДВП, ДСП, ЦСП, ОСБ, дерево Поверхня має бути сухою, ретельно очищеною до міцної основи від пилу, бруду, цвілі, масляних або інших забруднень та лакофарбових покриттів, які відшаровуються. Дерев'яні поверхні зашліфувати ручним або механічним інструментом, пил від шліфування видалити. У разі утворення смоли на поверхні дерева її слід механічно видалити (шпателем або скребком). У разі зараження деревини синявою, пліснявою або грибком заражені ділянки слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім деревину обробити антисептиком для дерев’яних поверхонь  ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити. Вологість деревини перед фарбуванням повинна бути не більше 20%. Раніше не оброблену деревину заґрунтувати деревозахисною акриловою ґрунтовкою ТМ Maxima. Щільні типи ОСБ, ДВП, ДСП плит не потребують попереднього ґрунтування.
Поверхні, покриті алкідними, масляними, водно-дисперсійними фарбами, шпалерами Поверхні, раніше пофарбовані масляними або алкідними фарбами, зашліфувати до матового стану, промити слабким розчином миючого засобу, ретельно ополоснути водою і висушити. Поверхні, раніше пофарбовані водно-дисперсійними фарбами рекомендовано піддати легкому шліфуванню та знепилити. Шпалери повинні бути придатні для фарбування, міцно триматися на поверхні, бути чисті та знепилені. Клей для шпалер повинен повністю висохнути (відповідно до інструкції із застосування). Ґрунтувати поверхню покриту алкідними, масляними, водно-дисперсійними фарбами непотрібно. Шпалери не вимагають попереднього ґрунтування.

  Перед застосуванням сторонніх матеріалів (клей, антисептик, штукатурка, герметик, ґрунтовка та т. п.) або специфічності основи (нестандартне попереднє фарбування, екзотичні породи дерева, спеціалізовані покриття чи матеріали та т. п.) рекомендовано перевірити сумісність на невеликій ділянці поверхні керуючись технічними рекомендаціями чи консультацією спеціалістів.

2. Фарбування

Перед нанесенням фарби переконатися, що поверхня достатньо просохла від підготовчих заходів.

Перед застосуванням фарбу ретельно перемішати, при необхідності профільтрувати, розбавити водою. Надмірне розбавлення погіршує якість покриття!

Фарбу необхідно нанести в 2-3 шари. Перший шар є основним. Після фарбування першим шаром необхідно перевірити чи не залишилося пропусків, нефарбованих торців чи кутів. Треба ретельно профарбовувати ті місця, які є важкодоступними. Наступний шар наносити лише після повного висихання попереднього, але не раніше ніж через 4 години. Фінішний шар дозволить надати покриттю однорідність, покращить захисний та декоративний ефект. На надмірно пористих, шорстких чи високо контрастних поверхнях кількість шарів та витрата фарби може бути більшою. Точна витрата визначається тестовим нанесенням на невеликій ділянці.

Слід пам’ятати! Мінеральні та дерев’яні поверхні це пористі матеріали, тому витрата матеріалу та кількість шарів може збільшитись.

Фарбувати необхідно безперервно, в одному напрямку, з однаковою витратою матеріалу. При фарбуванні рекомендовано виконувати роботи «від краю до краю (від кута до кута)» або у межах декоративних елементів безперервно. При роботі на великих площах та/або протягом тривалого часу не рекомендується довго тримати тару з відкритою продукцією.

Фарбування проводити за температури повітря та робочої поверхні від + 10 °С до + 30 °С і відносній вологості повітря не більше 80% (температура поверхні повинна бути не менше ніж на 3 градуси вище точки роси). Не наносити фарбу під впливом прямих сонячних променів, сильного вітру, морозу та атмосферних опадів. Після нанесення покриття не повинно піддаватися впливу атмосферних опадів або мінусових температур протягом 24 години.

Повну міцність і здатність сприймати атмосферні і механічні впливи покриття набуває через 28 діб.

При використанні насичених кольорів (жовтий, червоний, помаранчевий, зелений або світло-зелений) основа, яка фарбується, має бути однотонною. В іншому разі, може виникнути необхідність нанесення додаткових шарів. Для зменшення витрати фарби насиченого кольору, поверхню слід попередньо зафарбувати базою А (білою або колорованою у схожий, пастельний колір). Звертаємо увагу, що з метою недопущення відмінностей у відтінках кольорів, при фарбуванні поверхні фінішним шаром рекомендується використовувати продукцію однієї партії. У разі використання продукції різних партій - необхідно проводити їх змішування.

Фарба гумова універсальна може наноситися наступними методами:

Метод нанесення

Кількість розріджувача

Форсунка / сопло

Тиск

Безповітряне розпилення

0 – 10 %

0.017" - 0.023"

15 - 18 МПа ( ≈ 150 - 180 bar)

Пневматичне розпилення

0 – 10 %

2,0 мм

0,3 – 0,4 МПа ( ≈ 3 - 4 bar)

Пензель / валик

0 – 5 %

- -

Інструмент повинен бути рекомендований для водно-дисперсійних матеріалів.

При роботі з валиком рекомендовано використовувати кюветку для рівномірного змочування матеріалом. Увага! Для утворення більш гладкого покриття рекомендовано обирати валики з меншим ворсом.

При використанні інструментів для нанесення методом розпилення слід дотримуватися інструкції з експлуатації. Для нанесення методом розпилення рекомендовано застосування безповітряне розпилення. Тому, що при нанесенні пневматичним розпилювачем кількість води для розведення часто може бути на максимально рекомендованому рівні, що може призвести до зниження товщини покриття або утворення патьоків.

Для отримання якісного покриття слід володіти навичками фарбування, особливо при використанні професійного інструменту.

Під час зовнішніх (фасадних) робіт рекомендуємо використовувати «укриття фасаду та будівельних помостів (лісів) тентом».

Не рекомендовано використовувати фарбу як гідроізоляційний матеріал, покриття підлог (чи інших поверхонь що піддаються інтенсивному механічному зносу)!

У разі тривалого впливу води (особливо на горизонтальних поверхнях) можливе «побіління чи помутніння» кольорових покриттів гумової фарби. Після висихання води колір відновиться.

Сумісність з іншими покриттями

Залежно від умов експлуатації фарба може використовуватися з різними ґрунтовками та фінішними покриттями. Приклади сумісності наведені нижче. Для отримання більш детальних рекомендацій зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

Попередній шар – акрилові водно-дисперсійні матеріали або алкідні матеріали на основі розчинників.

Наступний шар – акрилові водно-дисперсійні матеріали.

Сумісність матеріалів рекомендовано тестувати на невеликій ділянці поверхні.

3. Очищення інструменту

Інструмент після роботи ретельно промити водою.

Додаткові фото




Об’єкти

Фарба гумова універсальна Rubber Paint - Фотостудія ФотоФактура Полісан
Фотостудія ФотоФактура

Футуристична фотозона пофарбована гумовою універсальною фарбою Rubber Paint Farbex. Колір: чорний (RAL 9004*)

Фарба гумова універсальна Rubber Paint - СТО Кардан Полісан
СТО Кардан

Фасад будівлі пофарбований гумовою універсальною фарбою Rubber Paint Farbex. Кольори: білий, сірий (RAL 7046*), чорний …

Фарба гумова універсальна Rubber Paint - ЖК Метрополія-2 Полісан
ЖК Метрополія-2

Фасад комплексу пофарбований гумовою універсальною фарбою Rubber Paint Farbex. Кольори: білий, графіт (≈ RAL 7024*), …

Фарба гумова універсальна Rubber Paint - ЖК White Lines Полісан
ЖК White Lines

Фасад комплексу пофарбований гумовою універсальною фарбою Rubber Paint Farbex Кольори: RAL 7016, RAL 9005, RAL …

Поради

Гумова фарба для стін

Поява гумової фарби докорінно змінила сприйняття споживачів про властивості і застосування фарби. Вона за короткий час завоювала любов споживачів своєю універсальністю і характеристиками. І хоч гумова фарба підходить для різних типів поверхні, у цій статті пропонуємо детальніше розглянути, чому варто …

Гумова фарба для даху: поради і особливості нанесення

Своєчасний догляд і періодичне фарбування даху – ось запорука якісної покрівлі, яка віддячить вам довгими роками служби. У цьому матеріалі ви дізнаєтесь, як підготувати дах до фарбування і чому гумова фарба підходить для цього найкраще. Фарбування виконує не тільки естетичну …

Як самостійно пофарбувати фасад?

Хочете оновити зовнішній вигляд будинку, але не знаєте з чого почати? Користуйтесь порадами із цієї статті, щоб отримати результат, яким ви будете задоволені. Вибір фарби Робота по оновленню фасаду починається із вибору якісної фарби, яка забезпечить гарний зовнішній вигляд будинку …

Як розрахувати кількість фарби?

Дуже часто на ремонт та оновлення квартири/будинку  витрачаються чималі кошти. Саме тому, під час планування ми намагаємося розрахувати все максимально точно, щоб уникнути повторних витрат, і щоб не знадобилось знову їхати чи йти до магазину. Фарба не є виключенням. Дуже …

Применение универсальной резиновой краски

Универсальная Резиновая краска Ваша крыша покрыта оцинкованным листом или шифером и уже не выглядит как новая…?  А хочется, чтобы было красиво…? Надо покрасить цоколь, фасад, стены ванной или подвала…? Старая кровля местами течёт… или надо загерметизировать стыки на новой кровле…?Специалисты …

Як отримати нові відтінки гумової фарби Rubber Paint Farbex

Гумова фарба Farbex з’явилася у 2016 році і швидко стала популярною серед споживачів. Вона володіла унікальною здатністю адаптуватись для нанесення на практично будь-яку поверхню: для фарбування даху (оцинковка і шифер), металічних, мінеральних та дерев’яних поверхонь. Відрізнялася унікальними характеристиками, адже створювала …

Фарба гумова універсальна Rubber Paint Farbex

Гумова фарба Farbex, стала універсальним та цінним рішенням в різних галузях. Її унікальні властивості роблять її першим вибором для фарбування поверхонь, забезпечуючи як захист, так і естетичну привабливість.
Те, що відрізняє гумову фарбу - це її виняткові властивості. Висока адгезія та еластичність дозволяють фарбувати широкий перелік виробів, роблячи її ідеальним захисним покриттям. Стійкість до погодних умов робить гумову фарбу Farbex ідеальним варіантом для фарбування фасадів будинків та інших елементів ззовні приміщень.
Гумова фарба знайшла своє застосування в різних галузях. Її універсальність робить її затребуваною як для професіоналів, так і для аматорів. Захисне покриття, яке утворює гумова фарба, стійке до атмосферних впливів, механічної дії, ультрафіолетового випромінювання та перепадів температур. Універсальність гумової фарби дозволяє фарбувати різні поверхнях, а легкість нанесення робить її зручним вибором для користувачів.
Наявність різних кольорів гумової фарби додає їй переваги над класичними фарбами. Користувачі можуть змішувати різні кольори гумової фарби між собою або додаючи колірувальний пігмент, створюючи унікальні та привабливі кольори.

повністю

X

Калькулятор витрати

Норма витрати на один шар
min
max

При розрахунку площі поверхня, яка фарбується, потрібно відняти площу, яка не буде фарбуватися. (вікна, двері і т.д.)

Витрата фарби може змінюватися в залежності від розведення та рівномірності нанесення фарби.