Емаль акрилова для дерева та металу Maxima

Емаль акрилова для дерева та металу Maxima

Maxima

Емаль акрилова для дерева та металу


В магазин

Особливості

Відрізняється високим ступенем білизни. Не жовтіє з плином часу. Швидко сохне. Висока атмосферостійкість, стійкість до дії вологи. Стійка до зміни температур. Утворює міцне, еластичне покриття, стійке до механічних навантажень і до інтенсивного багаторазового миття.

Сфера застосування

Емаль призначена для декоративно-захисного фарбування дерев'яних (меблі, двері, вікна, та ін.), заґрунтованих металевих і мінеральних (поштукатурених, бетонних, цегляних) поверхонь, а також заґрунтованих або раніше пофарбованих радіаторів і елементів систем опалення. Для зовнішніх і внутрішніх робіт.

Колорування

Емаль білого кольору призначена для використання як самостійне покриття або для колорування у пастельні, світлі відтінки.

Колорується ручним способом із використанням пігментного концентрату Farbex Color, інших водних колорувальних паст або машинним способом за каталогами кольорів NCS та ін. При колоруванні сторонніми матеріалами, студіями чи за каталогами необхідно враховувати їх придатність для зовнішніх робіт, елементів систем опалення та проводити пробне колорування та фарбування.

Для виключення відмінностей у відтінках кольору, при фарбуванні поверхонь фінішним шаром рекомендується використовувати продукцію однієї партії (як емаль, так і колорант). На поверхні, що примикають одна до одної, в одному кольорі слід також використовувати матеріали з однієї партії. У разі використання продукції різних партій необхідно проводити їх змішування.

Для перевірки відповідності колорування обраного кольору, необхідно провести пробне фарбування на невеликій ділянці поверхні.

Розбавляти колоровану емаль при нанесенні останнього шару не рекомендовано.

Після колорування можливі незначні відхилення у технічних показниках на продукцію.

Порада: при виборі кольору варто враховувати освітленість приміщення, освітленість та розміщення поверхонь (при зовнішніх роботах) стосовно сонця та їх структуру. Тепле або холодне світло внутрішнього освітлення, а також поверхні (при зовнішніх роботах) у тіні, нахилені поверхні, елементи з різною шорсткістю, час світлового дня будуть давати різне сприйняття одного і того ж кольору.

Технічні показники

Норма витрати на один шар 80-125 мл/м2, залежно від типу поверхні та методу нанесення.
Розріджувач Вода. Допускається розрідження не більше 10 % від загальної маси.
Спосіб нанесення Наносити пензлем, валиком або фарборозпилювачем.
Час висихання (23 °С, 50% RH) 2 години. Час висихання збільшується при зниженні температури, підвищенні відносної вологості повітря та збільшені витрати (товщини шару) емалі.
Масова частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3251)
≈ 40,5 % (Стигла вишня).
43±2 % (Нічне небо, Кавун)
44±2 % (Слива, Шоколад, Антрацит, Морська хвиля, Сапфір, Горіх, Біла (глянцева))
45±2 % (Лайм, Весняна трава)
48±2 % (М'ятна, Троянда, Лаванда, Кава з молоком, Ванільна, Біла (шовковисто-матова), Попеляста, Слонова Кістка, Небесний)
Ступінь перетирання (ДСТУ ISO 1524) Не більше 5 мкм
Густина (ДСТУ ISO 2811-1) 1.11 - 1.17 г/см3 (Сапфір, Горіх, Шоколад, Стигла Вишня, Нічне небо, Слива, Кавун, Весняна трава, Морська хвиля, Антрацит, Лайм).
1.2 - 1.23 г/см3 (Біла (глянцева та шовковисто-матова), Лаванда, Попеляста, Троянда, Слонова кістка, Небесний, М'ятна, Кава з молоком, Ванільна).
Твердість (ДСТУ ISO 1522) ≈ 30 сек.
Блиск (ДСТУ ISO 2813) Глянцевий. Не менше 60 GU при 60°
Шовковисто-матовий. 20-25 GU при 60°
Стійкість до мокрого стирання, мкм (ДСТУ ISO 11998) Не більше 1 (після 200 циклів)
Об'ємна частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3233)
33,5±2 % (Біла (глянцева), Стигла вишня)
35,5±2 % (Нічне небо, Кавун, Слива, Шоколад, Антрацит, Морська хвиля, Сапфір, Горіх, Лайм, Весняна трава, М'ятна, Троянда, Лаванда, Кава з молоком, Ванільна, Біла (шовковисто-матова), Попеляста, Слонова Кістка, Небесний)
Вміст ЛОС (ISO 11890) 8±2 г/л, залежно від кольору емалі.
Стійкість до дії атмосфери та сонячної радіації Покриття зберігає захисні та декоративні властивості в умовах помірно-континентального клімату не менше 7 років. *
Термін служби покриття залежить від підготовки поверхні, умов нанесення матеріалу та умов експлуатації готового покриття.
Строк придатності 36 місяців із дати виготовлення
(за температури від +5 ° С до +35 ° С)
Фасування 0,75 л, 2,3 л, (20 л - під замовлення)
  • * - Система покриттів являє собою 1 шар - Ґрунт антикорозійний швидковисихаючий ТМ Maxima і 2 шари - Емаль акрилова для дерева та металу TM Maxima. Загальна товщина сухої плівки не менше ніж 160 мкм. Випробування проводилися на підготовлених сталевих пластинах, в атмосферних умовах згідно із ДСТУ ISO 2810 та в лабораторних умовах, під дією штучних джерел сонячного випромінювання (везерометр), згідно із ДСТУ ISO 16474-2.

Ступінь блиску

глянцевий шовковисто-матовий

Колір

Через особливості екранів, кольори та відтінки можуть відрізнятися від реальних кольорів.

Інструкція із застосування

Запорукою отримання бажаного результату фарбування – є дотримання рекомендацій щодо застосування лакофарбового матеріалу та підготовки поверхні.

1. Підготовка поверхні

Поверхня має бути сухою, ретельно очищеною до міцної основи від пилу, бруду, цвілі, корозії, окалини, масляних, жирових або інших забруднень та лакофарбових покриттів, які відшаровуються. Застосовують механічний (скребок, щітка), термічний (фен гарячого повітря, інфрачервоне випромінювання) або хімічний (засоби видалення фарби) спосіб. Слід уникати застосування методів очищення, які можуть пошкодити основу.

Металеві поверхні обробити ручним механічним інструментом (min ступінь St2) або абразивним струменевим очищенням (min ступінь Sa2½) згідно з ДСТУ ISO 8501-1. Знежирити розріджувачем універсальним ТМ Maxima.

Дерев'яні поверхні зашліфувати ручним або механічним інструментом, пил від шліфування видалити. У разі утворення смоли на поверхні дерева її слід механічно видалити (шпателем або скребком). У разі зараження деревини синявою, пліснявою або грибком заражені ділянки слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім деревину обробити антисептиком для дерев’яних поверхонь  ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити. Вологість деревини перед фарбуванням повинна бути не більше 20%.

Мінеральні основи повинні бути міцними, без крихких частин чи країв. Штукатурні, шпаклювальні або клейові елементи повинні повністю висохнути та бути придатними для фарбування водно-дисперсійними матеріалами. Ретельно видалити усі забруднення: висоли видали механічно; заражені пліснявою або грибами частини слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім поверхню обробити антисептиком для мінеральних поверхонь ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити.

Міцні покриття раніше пофарбованих поверхонь необхідно відшліфувати та знепилити. Це необхідно для досягнення кращої адгезії (прилипання) лакофарбового матеріалу.

Перед застосуванням сторонніх матеріалів (ґрунтовка, клей, антисептик та т. п.) рекомендовано перевірити сумісність на невеликій ділянці поверхні керуючись технічними рекомендаціями чи консультацією спеціалістів.

2. Ґрунтування

Для забезпечення максимальної експлуатаційної стійкості покриття, для ґрунтування поверхні слід застосовувати:

Металеві поверхні - ґрунт антикорозійний швидковисихаючий ТМ Maxima;

Дерев’яні пористі поверхні - акрилова деревозахисна ґрунтовка ТМ Maxima. УВАГА! Ґрунтовка піднімає ворс деревини, тому необхідно поверхню відшліфувати, а потім наносити емаль.

Мінеральні поверхні - ґрунт-концентрат 1:10 Aqua Primer TM Maxima. Залежно від типу поверхні, розбавляти ґрунтовку необхідно згідно з інструкцією до застосування.

Щільні типи ОСБ, ДВП, ДСП плит, шпалери, міцні старі лакофарбові покриття не потребують попереднього ґрунтування перед фарбуванням.

Слід також враховувати рекомендації щодо ґрунтування будівельних сумішей чи матеріалів. В разі необхідності зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

3. Нанесення фінішного покриття

Перед нанесенням емалі переконатися, що поверхня достатньо просохла від підготовчих заходів.

Перед застосуванням емаль ретельно перемішати, при необхідності профільтрувати, розбавити водою. Надмірне розбавлення погіршує якість покриття!

Емаль необхідно нанести в 1-2 шари. Перший шар є основним. Після фарбування першим шаром необхідно перевірити чи не залишилося пропусків, нефарбованих торців чи кутів. Треба ретельно профарбовувати ті місця, які є важкодоступними. Наступний шар наносити лише після повного висихання попереднього, але не раніше ніж через 2 години. Фінішний шар дозволить надати покриттю однорідність, покращить захисний та декоративний ефект. На надмірно пористих, шорстких чи високо контрастних поверхнях кількість шарів та витрата емалі може бути більшою. Точна витрата визначається тестовим нанесенням на невеликій ділянці.

Слід пам’ятати! Мінеральні та дерев’яні поверхні це пористі матеріали, тому витрата матеріалу та кількість шарів може збільшитись.

Фарбувати необхідно безперервно, в одному напрямку, з однаковою витратою матеріалу. При фарбуванні рекомендовано виконувати роботи «від краю до краю (від кута до кута)» або у межах декоративних елементів безперервно. При роботі на великих площах та/або протягом тривалого часу не рекомендується довго тримати тару з відкритою продукцією.

Звертаємо увагу, що з метою недопущення відмінностей у відтінках кольорів, при фарбуванні поверхні фінішним шаром рекомендується використовувати продукцію однієї партії. У разі використання продукції різних партій - необхідно проводити їх змішування.

Фарбування проводити за температури повітря та робочої поверхні від + 10 °С до + 30 °С і відносній вологості повітря не більше 80% (температура поверхні повинна бути не менше ніж на 3 градуси вище точки роси). Не наносити фарбу під впливом прямих сонячних променів, сильного вітру, морозу та атмосферних опадів. Після нанесення покриття не повинно піддаватися впливу атмосферних опадів або мінусових температур протягом 24 години.

Повну міцність і здатність сприймати механічні навантаження покриття набуває через 28 діб.

При використанні насичених кольорів (жовтий, червоний, салатовий) основа, яка фарбується, має бути однотонною. В іншому разі, може виникнути необхідність нанесення додаткових шарів. Для зменшення витрати фарби насиченого кольору, поверхню слід попередньо зафарбувати білою або колорованою у схожий, пастельний колір.

Емаль акрилова для дерева та металу може наноситися наступними методами:

Метод нанесення

Кількість розріджувача

Форсунка / сопло

Тиск

Безповітряне розпилення

0 – 10 %

0.017" - 0.023"

15 МПа ( ≈ 150 bar)

Пневматичне розпилення

0 – 10 %

2,0 мм

0,3 – 0,5 МПа ( ≈ 3 - 5 bar)

Пензель / валик

0 – 5 %

- -

Інструмент повинен бути рекомендований для водно-дисперсійних матеріалів.

При роботі з валиком рекомендовано використовувати кюветку для рівномірного змочування матеріалом. Увага! Для утворення більш гладкого покриття рекомендовано обирати валики з меншим ворсом.

При використанні інструментів для нанесення методом розпилення слід дотримуватися інструкції з експлуатації. Для нанесення методом розпилення рекомендовано застосування безповітряне розпилення. Тому, що при нанесенні пневматичним розпилювачем кількість води для розведення часто може бути на максимально рекомендованому рівні, що може призвести до зниження товщини покриття або утворення патьоків.

Для отримання якісного покриття слід володіти навичками фарбування, особливо при використанні професійного інструменту.

Не рекомендовано використовувати емаль для покриття підлог (чи інших поверхонь що піддаються інтенсивному механічному впливу)!

Не наносити емаль на розігріті труби та радіатори!

У разі тривалого впливу води (особливо на горизонтальних поверхнях) можливе «побіління чи помутніння» кольорових покриттів емалі. Після висихання води колір відновиться.

Сумісність з іншими покриттями

Залежно від умов експлуатації емаль може використовуватися з різними ґрунтовками та фінішними покриттями. Приклади сумісності наведені нижче. Для отримання більш детальних рекомендацій зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

Попередній шар – акрилові водно-дисперсійні або алкідні матеріали на основі розчинників.

Наступний шар – акрилові водно-дисперсійні матеріали.

Сумісність матеріалів рекомендовано тестувати на невеликій ділянці поверхні.

4. Очищення інструменту

Після закінчення робіт інструмент промити водою.




Об’єкти

Емаль акрилова для дерева та металу - Дитячий майданчик Полісан
Дитячий майданчик

Дитячій майданчик пофарбований емаллю акриловою для дерева і металу Maxima. Колір: білий та антрацит.

Емаль акрилова для дерева та металу - Волинська Голландія Полісан
Волинська Голландія

Садові меблі пофарбовані Емаллю акриловою для дерева і металу Maxima, колір: кавун, м'ятний та троянда.

Емаль акрилова для дерева та металу - Дитяча лікарня м. Львів Полісан
Дитяча лікарня м. Львів

Для фарбування стін нейрохірургічної операційної Дитячої лікарні м. Львів використовували акрилову емаль для дерева та …

Емаль акрилова для дерева та металу - Харківський Дитячий садок №67 Полісан
Харківський Дитячий садок №67

Для оформлення використовувалась Гумова фарба Farbex яскраво-блакитного та світло-зеленого кольорів (основа забору). Для нанесення малюнків …

Поради

Чим пофарбувати міжкімнатні дерев’яні двері та МДФ

Дерев’яні міжкімнатні двері були та залишаються популярними завдяки природній красі деревини та експлуатаційним характеристикам даного матеріалу. Він відрізняється хорошими звуко та теплоізоляційними властивостями, надійністю, практичністю та довговічністю. Проте через негативний вплив навколишнього середовища та щоденні навантаження навіть дорогі породи дерева …

Як самостійно оновити старі меблі

Якщо вам набрид старий інтер’єр, не обов’язково робити ремонт. Достатньо оновити меблі. Не потрібно купувати нову шафу, комод, стілець чи крісло. Ми поділимося з вами декількома порадами, як перефарбувати меблі, при цьому зберегти свої кошти. Основна послідовність, якої ми рекомендуємо …

Акрилові емалі Maxima
Акрилова емаль універсальна і популярна серед оздоблювальних матеріалів. Вона призначена для декоративно-захисного фарбування вікон, дверей, дерев’яних меблів та металевих елементів. Акрилова фарба – сучасний оздоблювальний матеріал. Сфера її застосування дуже широка. Емаль на акриловій основі підходить практично для будь-яких поверхонь:
  • дерева;
  • металу;
  • бетону;
  • цегли та інших мінеральних основ.
Акрилова емаль не тільки швидко висихає, але й не має різкого запаху. Це дає можливість використовувати її всередині приміщення. На поверхнях, які пофарбовані емаллю на акриловій основі, утворюється міцне та еластичне покриття. Акрилова емаль стійка до механічних впливів, вигоряння, багаторазового миття и  температурних перепадів. У продажі доступна акрилова емаль з різним ступенем блиску:  шовковисто-матова та глянцева. Купити її можна за доступними цінами:
  • в інтернет-магазині;
  • у регіональних представництвах;
  • у популярних будівельних мережах: Епіцентр, Леруа Мерлен, Нова Лінія та 33 м2.
Акрилова основа дозволяє легко колорувати як на колор студії, так і ручним способом.

повністю

X

Калькулятор витрати

Норма витрати на один шар
min
max

При розрахунку площі поверхня, яка фарбується, потрібно відняти площу, яка не буде фарбуватися. (вікна, двері і т.д.)

Витрата фарби може змінюватися в залежності від розведення та рівномірності нанесення фарби.