Лак панельний акриловий Maxima

Лак панельний акриловий Maxima

Maxima

Лак панельний акриловий


В магазин

Особливості

  • Для зовнішніх і внутрішніх робіт
  • Утворює міцну та еластичну плівку, яка не жовтіє і не розтріскується з часом
  • Не змінює колір деревини, підкреслює її природну красу
  • Стійкий до вологого очищення з використанням миючих засобів
  • Має високу адгезію (зчеплення) з основою
  • Швидко сохне

Сфера застосування

Лак панельний акриловий призначений для захисно-декоративного покриття «вагонки», плінтусів, панелей з натурального дерева, фанери, ДСП, ДВП, МДФ, мінеральних поверхонь (цегла, декоративний камінь, бетон, штукатурка, шпаклівка). Не застосовувати для лакування підлоги і меблів!

Технічні показники

Норма витрати на один шар 80-100 г/м2, в залежності від породи і якості деревини, від стану, структури та матеріалу поверхні, а також методу нанесення.
Розріджувач Вода. Допускається розбавлення не більше 10% від загальної маси.
Спосіб нанесення Наносити валиком, пензлем або фарборозпилювачем.
Час висихання (23 °С, 50% RH) 2 години. Час висихання збільшується при зниженні температури, підвищенні відносної вологості повітря та залежить від витрати (товщини шару) лаку.
Блиск (ДСТУ ISO 2813) Глянцевий. Не менше 60 GU при 60°
Шовковисто-матовий. Не більше 20 GU при 60°
Твердість (ДСТУ ISO 1522) 40-50 сек, маятник Кеніга.
Масова частка нелетких речовин (ДСТУ ISO 3251) 30±2 %
Густина (ДСТУ ISO 2811-1) 1,02 - 1,05 г/см3, залежно від ступеню блиску.
Об'ємна частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3233)
27±2 %
Вміст ЛОС (ISO 11890) ≈ 5 г/л (Глянцевий)
≈ 25 г/л (Шовковисто-матовий)
Строк придатності 36 місяців із дати виготовлення
(за температури від +5 °С до +35 °С)
Фасування 0,9 кг, 3 кг, 5 кг, 10 кг

Ступінь блиску

глянцевий шовковисто-матовий

Колір

безкольоровий

Інструкція із застосування

Запорукою отримання бажаного результату лакування – є дотримання рекомендацій щодо застосування лакофарбового матеріалу та підготовки поверхні.

1. Підготовка поверхні

Поверхня має бути сухою, ретельно очищеною до міцної основи від пилу, бруду, цвілі, корозії, засобів для полірування, масляних або інших забруднень та лакофарбових покриттів, які відшаровуються. Застосовують механічний (скребок, щітка), термічний (фен гарячого повітря, інфрачервоне випромінювання) або хімічний (засоби видалення фарби) спосіб. Слід уникати застосування методів очищення, які можуть пошкодити основу.

Вологість деревини перед лакуванням повинна бути не більше 20%.

У разі утворення смоли на поверхні дерева її слід механічно видалити (шпателем або скребком).

Для надання привабливого вигляду, підкреслення малюнку шарів деревини, поліпшення властивостей нанесення, продовження терміну експлуатації фінішного лакофарбового матеріалу рекомендовано відшліфувати деревину вздовж волокон. Пил після шліфування видалити.

У разі зараження деревини синявою, пліснявою або грибком заражені ділянки слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім деревину обробити антисептиком для дерев’яних поверхонь ТМ Farbex.

Утворені нерівності, а також наявні дефекти поверхні (отвори, щілини та сколи) вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити.

Кращий декоративний вигляд досягається при оздоблені повністю очищеної поверхні від старих покриттів.

Мінеральні основи повинні бути міцними, без крихких частин чи країв. Штукатурні, шпаклювальні або клейові елементи повинні повністю висохнути та бути придатними для фарбування водно-дисперсійними матеріалами. Ретельно видалити усі забруднення: висоли видалити механічно; заражені пліснявою або грибами частини слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім поверхню обробити антисептиком для мінеральних поверхонь ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити.

Перед застосуванням сторонніх матеріалів (ґрунтовка, клей, антисептик та т. п.) рекомендовано перевірити сумісність на невеликій ділянці поверхні керуючись технічними рекомендаціями чи консультацією спеціалістів.

2. Ґрунтування

Для забезпечення максимальної експлуатаційної стійкості покриття, для ґрунтування нових або повністю очищених поверхонь слід застосовувати:

Дерев’яні поверхні - акрилову деревозахисну ґрунтовку ТМ Maxima. УВАГА! Ґрунтовка піднімає ворс деревини, тому необхідно поверхню відшліфувати, а потім наносити лак.

Мінеральні - ґрунт-концентрат 1:10 ТМ Maxima. Залежно від типу поверхні, розбавляти ґрунтовку необхідно згідно інструкції до застосування.

Щільні типи ОСБ, ДВП, ДСП плит, шпалери, міцні старі лакофарбові покриття не потребують попереднього ґрунтування перед фарбуванням.

Слід також враховувати рекомендації щодо ґрунтування будівельних сумішей чи матеріалів. В разі необхідності зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

3. Нанесення фінішного покриття

Перед нанесенням лаку переконатися, що попередні шари матеріалів достатньо просохли. Перед застосуванням лак ретельно перемішати до однорідного стану. За необхідності лак профільтрувати, розбавити водою до робочої в'язкості (надмірне розрідження призводить до погіршення властивостей матеріалу).

Наносити лак в 2 шари з проміжним шліфуванням. Наступний шар наносити не раніше, ніж через 3 години. Остаточне затвердіння і отримання покриттям своїх властивостей відбувається через 14 днів. При лакуванні поверхонь фінішним шаром рекомендується використовувати продукцію однієї партії. У разі використання продукції різних партій - необхідно проводити їх змішування.

Роботи проводити за температури повітря та робочої поверхні від +10 ºС до +30 ºС та відносній вологості повітря не більше 80 % (температура поверхні повинна бути не менше ніж на 3 градуси вище точки роси). Під час нанесення та висихання лаку необхідно забезпечити відповідну вентиляцію.

Слід пам’ятати! Дерев’яні та мінеральні поверхні це пористі матеріали, тому витрата лаку та кількість шарів може збільшитись.

Лакування рекомендовано безперервним шаром уздовж деревних волокон, або «від краю до краю (від кута до кута)» або у межах декоративних елементів безперервно.

Ретельна обробка торців деревини помітно підвищує її експлуатаційну стійкість.

При роботі на великих площах та/або протягом тривалого часу, лак необхідно періодично перемішувати. Не рекомендується довго тримати тару з відкритою продукцією.

Не наносити лак під впливом прямих сонячних променів, сильного вітру, морозу та атмосферних опадів. Після нанесення покриття не повинно піддаватися впливу атмосферних опадів або мінусових температур протягом 24 годин.

Лак панельний акриловий може наноситися наступними методами

Метод нанесення

Кількість розріджувача

Форсунка / сопло

Тиск

Безповітряне розпилення

0 – 5 %

0.011" - 0.013"

15 МПа ( ≈ 150 bar)

Пневматичне розпилення

0 – 5 %

1,5 – 2,0 мм

0,3 – 0,5 МПа ( ≈ 3-5 bar)

Пензель / валик

0 – 5 %

-

-

Інструмент повинен бути рекомендований для водно-дисперсійних матеріалів.

При роботі з валиком рекомендовано використовувати кюветку для рівномірного змочування матеріалом. Увага! Для утворення більш гладкого покриття рекомендовано обирати валики з меншим ворсом.

При використанні інструментів для нанесення методом розпилення слід дотримуватися інструкції з експлуатації.

Для отримання якісного покриття слід володіти навичками фарбування, особливо при використанні професійного інструменту.

Сумісність з іншими покриттями

Залежно від умов експлуатації лак може використовуватися з різними ґрунтовками, емалями та фінішними покриттями. Приклади сумісності наведені нижче. Для отримання більш детальних рекомендацій зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

Попередній шар – алкідні матеріали на основі розчинників та акрилові водно-дисперсійні матеріали.

Наступний шар – акрилові водно-дисперсійні матеріали.

Сумісність матеріалів рекомендовано тестувати на невеликій ділянці поверхні.

4. Очищення інструменту

Після закінчення робіт інструмент промити водою, не допускаючи засихання. Сліди затверділого засобу можна видалити механічним шляхом.


Об’єкти

Лак панельний акриловий - McDonald`s м. Київ (Лівобережна) Полісан
McDonald`s м. Київ (Лівобережна)

Зовнішні роботи: фасад будівлі пофарбований гумовою фарбою Farbex (колір RAL 1015) Внутрішні роботи: стіни пофарбовані …

Лак панельний акриловий - Дитячий майданчик Полісан
Дитячий майданчик

Дерев’яні конструкції пофарбовані гумовою фарбою Farbex та панельним лаком Maxima.

Поради

Як вибрати лак для дерева для внутрішніх і зовнішніх робіт: види лаків

Лак для дерева  –  це одночасно захист деревини і збереження її природної краси. Дерево вразливий матеріал. Шкідники, дія вологи, перепади температур – все це несе негативний вплив і без захисного покриття деревина швидко втрачає естетичну привабливість і цілісність основи. Хоча …

Які бувають лаки для дерева

Дерево – це той будівельний матеріал, застосування якого можна побачити практично на кожному кроці. Із дерева будують домівки, паркани, роблять меблі та використовують для оздоблення та декору інтер’єра. Завдяки своїй природній красі, унікальній структурі дерево дуже красивий та екологічний матеріал. …

X

Калькулятор витрати

Норма витрати на один шар
min
max

При розрахунку площі поверхня, яка фарбується, потрібно відняти площу, яка не буде фарбуватися. (вікна, двері і т.д.)

Витрата фарби може змінюватися в залежності від розведення та рівномірності нанесення фарби.