Деревозахисний засіб акриловий Maxima

Деревозахисний засіб акриловий Maxima

Maxima

Деревозахисний засіб акриловий


В магазин

Особливості

Містить УФ-фільтри, які забезпечують стійкий захист поверхні від УФ-випромінювань і несприятливих умов навколишнього середовища. Створює водонепроникне покриття, що захищає деревину від негативного впливу вологи. Ефективно захищає від шкідників деревини, грибкових захворювань. Підкреслює структуру деревини, зберігаючи її природну красу. Швидко сохне.

Сфера застосування

Призначено для довготривалого захисту і декоративного оздоблення нових і раніше оброблених акриловим деревозахисним засобом для дерев'яних поверхонь (фасадів будівель, елементів огорож, альтанок, терас, балконів, панелей, балок, дверей, віконних рам, меблів і ін.), всередині і зовні приміщень. При фарбуванні поверхонь, які піддаються механічному стиранню (підлога, лавочки, елементи меблів тощо) рекомендуємо використовувати поліуретан-акриловий лак (яхтний або паркетний, залежно від умов експлуатації).

Технічні показники

Норма витрати на один шар 100-200 мл/м2, залежно від породи і якості деревини, а також методу нанесення.
Розріджувач Вода. Допускається розбавлення не більше 10% від загальної маси.
Спосіб нанесення Наносити пензлем, валиком або фарборозпилювачем.
Час висихання (23 °С, 50% RH) 1 година. Час висихання збільшується при зниженні температури, підвищенні відносної вологості повітря та залежить від витрати (товщини шару) засобу.
Масова частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3251)
29±2 %, залежно від кольору.
Твердість (ДСТУ ISO 1522) не менше 25 сек, маятник Кеніга.
Густина (ДСТУ ISO 2811-1) 1,03 - 1,06 г/см3
Вміст ЛОС (ISO 11890) < 25 г/л
Строк придатності 36 місяців із дати виготовлення
(за температури від +5 ° С до +35 ° С)
Фасування 0,75 л, 2,5 л, 20 л

Колір

Через особливості екранів, кольори та відтінки можуть відрізнятися від реальних кольорів.

Інструкція із застосування

Запорукою отримання бажаного результату фарбування – є дотримання рекомендацій щодо застосування лакофарбового матеріалу та підготовки поверхні.

1. Підготовка поверхні

Деревина, призначена для оздоблення, має бути очищеною і сухою, гладенькою, очищеною від пилу, жирних і засмолених плям.

Оздоблювати можна і раніше оздоблені деревозахисним засобом дерев’яні поверхні. Однак кращий декоративний вигляд покриття буде мати при оздоблені повністю очищених від старих покриттів (фарба або деревозахистний засіб). Старе покриття повністю видалити механічним (скребок, щітка), термічним (фен гарячого повітря, інфрачервоне випромінювання) або хімічним (засоби видалення фарби) способом. Слід уникати застосування методів очищення, які можуть пошкодити деревину (наприклад, піскоструйнним апаратом).

У разі утворення смоли на поверхні дерева її слід механічно видалити (шпателем або скребком). Після цього місця де була смола, жирові плями, залишки засобів для очистки додатково можна протерти водою з відповідним миючим засобом.

Для надання привабливого вигляду, підкреслення малюнку шарів деревини, поліпшення властивостей нанесення, продовження терміну експлуатації фінішного лакофарбового матеріалу рекомендовано відшліфувати деревину вздовж волокон. Пил після шліфування видалити.

Рекомендовано усі гострі краї деревини заокруглити.

У разі зараження деревини синявою, пліснявою або грибком заражені ділянки слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім деревину обробити антисептиком для дерев’яних поверхонь ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити.

Вологість деревини перед оздобленням повинна бути не більше 20%.

Перед застосуванням сторонніх матеріалів (ґрунтовка, клей, антисептик, шпаклівка та т. п.) рекомендовано перевірити сумісність на невеликій ділянці поверхні керуючись технічними рекомендаціями чи консультацією спеціалістів.

2. Ґрунтування

Для забезпечення максимальної експлуатаційної стійкості та кращого декоративного ефекту дерев’яну поверхню слід заґрунтувати акриловою деревозахисною ґрунтовкою ТМ Maxima.

УВАГА! Ґрунтовка піднімає ворс деревини, тому необхідно поверхню відшліфувати, а потім наносити деревозахисний засіб.

3. Нанесення фінішного покриття

Перед нанесенням фінішного покриття переконатися, що поверхня достатньо просохла від підготовчих заходів.

Перед застосуванням деревозахисний засіб ретельно перемішати до однорідного стану. За необхідності засіб профільтрувати, розбавити водою до робочої в'язкості (надмірне розрідження призводить до зниження стійкості матеріалу до утворення патьоків).

Наносити деревозахисний засіб в 2 шари з проміжним шліфуванням. При необхідності отримання більш темного тону можливе нанесення третього шару деревозахисного засобу. Кожен наступний шар робить колір більш насиченим. Перед застосуванням рекомендується протестувати обраний відтінок на невеликій ділянці поверхні.

Засіб необхідно наносити на поверхню безперервним шаром уздовж деревних волокон, уникаючи часткового накладання. Ретельна обробка торців деревини помітно підвищує її стійкість до вологи.

З метою виключення відмінностей у відтінках кольору, при фарбуванні поверхонь на кожному з шарів рекомендується використовувати продукцію однієї партії. У разі використання продукції різних партій - необхідно проводити їх змішування.

Роботи проводити при температурі повітря та робочої поверхні від +10 ºС до +30 ºС і відносній вологості повітря не більше 80%. Не наносити під впливом прямих сонячних променів, сильного вітру та атмосферних опадів. Після нанесення покриття не повинно піддаватися впливу атмосферних опадів протягом 24 годин.

Деревозахисний акриловий засіб може наноситися наступними методами:

Метод нанесення

Кількість розріджувача

Форсунка / сопло

Тиск

Безповітряне розпилення

0 – 5 %

0.011" - 0.013"

15 МПа ( ≈ 150 bar)

Пневматичне розпилення

0 – 5 %

1,5 – 2,0 мм

0,3 – 0,5 МПа ( ≈ 3-5 bar)

Пензель / валик

0 – 5 %

-

-

Інструмент повинен бути рекомендований для водно-дисперсійних матеріалів.

При роботі з валиком рекомендовано використовувати кюветку для рівномірного змочування матеріалом. Увага! Для утворення більш гладкого покриття рекомендовано обирати валики з меншим ворсом.

При використанні інструментів для нанесення методом розпилення слід дотримуватися інструкції з експлуатації.

Для отримання якісного покриття слід володіти навичками фарбування, особливо при використанні професійного інструменту.

Зверніть особливу увагу! Витрата засобу та декоративний ефект суттєво залежить від породи та віку деревини. При роботі з твердими та екзотичними породами деревини необхідно проводити тестове нанесення усіх шарів захисного покриття на невеликій ділянці з дотриманням усіх вимог.

УВАГА! Засіб захищає і запобігає біокорозії, але не бореться з комахами, грибками та пліснявою у раніше зараженій деревині.

ПОРАДА: для покращення зносостійкості покриття, фінішним шаром рекомендуємо нанести поліуретан-акриловий паркетний лак ТМ Maxima. У разі отримання бажаної насиченості кольору при меншій витраті, рекомендуємо нанести наступні шари безбарвним деревозахисним засобом.

Сумісність з іншими покриттями

Залежносто від умов експлуатації засіб може використовуватися з різними ґрунтовками та фінішними покриттями. Приклади сумісності наведені нижче. Для отримання більш детальних рекомендацій зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

Попередній шар – акрилові водно-дисперсійні матеріали.

Наступний шар – акрилові водно-дисперсійні матеріали.

Сумісність матеріалів рекомендовано тестувати на невеликій ділянці поверхні.

 

4. Очищення інструменту

Після закінчення робіт інструмент ретельно вимити водою.



Об’єкти

Деревозахисний засіб акриловий - Садху дошки Полісан
Садху дошки

Садху дошки покриті деревозахисним засобом акриловим з УФ-фільтром Maxima. Колір: тікове дерево і палісандр.

Деревозахисний засіб акриловий - Церква Полісан
Церква

Фасад повністю пофарбований акриловим деревозахисним матеріалом ТМ "Maxima" (колір: горобина). Фото зроблені в 2016 році: …

Поради

Як самостійно пофарбувати фасад?

Хочете оновити зовнішній вигляд будинку, але не знаєте з чого почати? Користуйтесь порадами із цієї статті, щоб отримати результат, яким ви будете задоволені. Вибір фарби Робота по оновленню фасаду починається із вибору якісної фарби, яка забезпечить гарний зовнішній вигляд будинку …

ДЗЗ та лазурі Maxima
Вирішили придбати ДЗЗ (деревозахисний засіб) та лазур? Щоб дерев’яні конструкції слугували довгий час, їх необхідно захищати від атмосферних впливів та біологічних ушкоджень. Для цього застосовують деревозахисний комплекс (просочування): імпрегнати,  лазурі, масла, морилки та інші. Морилка – це розчин, який покращує зовнішній вигляд дерев’яних поверхонь. Він підходить для обробки шліфованої та нешліфованої деревини або деревопохідних поверхонь. Морилка підкреслює природну структуру деревини та надає їй необхідний відтінок. Вона є у готових кольорах або колорується за допомогою пігменту. Комплексний деревозахисний засіб або лазур виконує не тільки декоративну функцію, але й захисну. У своєму складі вона має біоцидні добавки. Завдяки їм, дерев’яне покриття отримує довготривалий надійний захист (шкідники, пліснява, грибок та гниль). За ступенем блиску лазур може бути матовою та глянцевою. Конструкції з дерева під негативним впливом води, вологи та сонця можуть темнішати. Імпрегнат запобігає зміні кольору і на довгий час зберігає дерево. Імпрегнат частіше всього використовують для обробки:
  • фасадів;
  • садових будов;
  • дерев’яних огорож;
  • альтанок;
  • балконів та ін.
Придбати лазур, імпрегнат та деревозахисний комплекс  можна в будівельних мережах: Епіцентр, Леруа Мерлен, Нова Лінія та 33 м². Також ви можете замовити онлайн в інтернет-магазині з доставкою по всій Україні.

повністю

X

Калькулятор витрати

Норма витрати на один шар
min
max

При розрахунку площі поверхня, яка фарбується, потрібно відняти площу, яка не буде фарбуватися. (вікна, двері і т.д.)

Витрата фарби може змінюватися в залежності від розведення та рівномірності нанесення фарби.