Ґрунт-емаль по іржі 3 в 1 Delfi

Ґрунт-емаль по іржі 3 в 1 Delfi

Delfi

Ґрунт-емаль по іржі 3 в 1


В магазин

Особливості

  • універсальна: поєднує у собі одночасно захист від корозії, адгезійний ґрунт та декоративну емаль
  • утворює довговічну захисну плівку, яка відрізняється високими атмосферо- та водостійкістю
  • стійка до механічних навантажень та багаторазового миття

Сфера застосування

Призначена для захисту від корозії та декоративної обробки металевих поверхонь (конструкцій, арматури залізобетонних виробів, с/г техніки, металевих дахів, парканів, водостічних труб, металевих меблів та дверей, робочих інструментів та ін.), а також дерев'яних, бетонних інших поверхонь зовні та усередині приміщень.

Технічні показники

Норма витрати на один шар 50-100 г/м2, залежно від типу поверхні та методу нанесення.
Розчинник розчинник ТМ DekArt або розчинник деароматизованний ТМ Maxima, не більше 10 % від маси ґрунт-емалі.
Спосіб нанесення Наносити пензлем, валиком або фарборозпилювачем.
Час висихання (23 °С, 50% RH) 8 годин. Час висихання збільшується при зниженні температури, та підвищенні відносної вологості повітря та витрати ґрунт-емалі.
Масова частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3251)
не менше 60 %
Густина (ДСТУ ISO 2811-1) 1,2 ±0,1 г/см3
Блиск (ДСТУ ISO 2813) глянцевий - не менше 60 GU (за 60º)
матовий - не більше 10 GU (за 60º)
Твердість (ДСТУ ISO 1522) Не менше 35 сек, маятник Кеніга.
Об'ємна частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3233)
65±5 %
Вміст ЛОС (ISO 11890) < 450 г/л
Строк придатності 24 місяці із дати виготовлення.
Фасування 0,9 кг, 2,8 кг, 20 кг, 45 кг

Ступінь блиску

глянцевий матовий

Колір

Через особливості екранів, кольори та відтінки можуть відрізнятися від реальних кольорів.

Інструкція із застосування

Запорукою отримання бажаного результату фарбування – є дотримання рекомендацій щодо застосування лакофарбового матеріалу та підготовки поверхні.

1. Підготовка поверхні

Поверхня має бути сухою, ретельно очищеною до міцної основи від пилу, бруду, цвілі, корозії, масляних або інших забруднень та лакофарбових покриттів, які відшаровуються. Застосовують механічний (скребок, щітка), термічний (фен гарячого повітря, інфрачервоне випромінювання) або хімічний (засоби видалення фарби) спосіб. Слід уникати застосування методів очищення, які можуть пошкодити основу.

Металеві поверхні обробити ручним механічним інструментом (min ступінь St2) або абразивним струменевим очищенням (min ступінь Sa2½) згідно з ДСТУ ISO 8501-1. Знежирити розчинником ТМ DekART або розчинником деароматизованим ТМ Maxima.

Дерев'яні поверхні зашліфувати ручним або механічним інструментом, пил від шліфування видалити. У разі утворення смоли на поверхні дерева її слід механічно видалити (шпателем або скребком). У разі зараження деревини синявою, пліснявою або грибком заражені ділянки слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім деревину обробити антисептиком для дерев’яних поверхонь  ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити. Вологість деревини перед фарбуванням повинна бути не більше 20%.

Мінеральні основи повинні бути міцними, без крихких частин чи країв. Штукатурні, шпаклювальні або клейові елементи повинні повністю висохнути та бути придатними для фарбування органорозчиними матеріалами. Ретельно видалити усі забруднення: висоли видали механічно; заражені пліснявою або грибами частини слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім поверхню обробити антисептиком для мінеральних поверхонь ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити.

Міцні покриття раніше пофарбованих поверхонь необхідно відшліфувати та знепилити. Це необхідно для досягнення кращої адгезії (прилипання) лакофарбового матеріалу.

Перед застосуванням сторонніх матеріалів (ґрунтовка, клей, антисептик та т. п.) рекомендовано перевірити сумісність на невеликій ділянці поверхні керуючись технічними рекомендаціями чи консультацією спеціалістів.

2. Ґрунтування

Поверхні, що фарбуються, не потребують обов’язкового попереднього ґрунтування, але для забезпечення максимальної експлуатаційної стійкості рекомендовано застосовувати:

Металеві поверхні – ґрунтовка по іржі ПФ-010 М ТМ Delfi або ґрунтовка ГФ-021 антикорозійна ТМ Farbex, або ґрунт антикорозійний швидковисихаючий ТМ Maxima;

Дерев’яні поверхні - алкідна деревозахисна ґрунтовка ТМ Delfi або ТМ Maxima; УВАГА! Ґрунтовка піднімає ворс деревини, тому необхідно поверхню відшліфувати, а потім наносити ґрунт-емаль.

Мінеральні - суміш ґрунт-емалі та розчинника в співвідношенні 1:1.

3. Нанесення фінішного покриття

Перед застосуванням ґрунт-емаль ретельно перемішати до однорідного стану. За необхідності ґрунт-емаль профільтрувати, розбавити розчинником ТМ DekART або розчинником деароматизованним ТМ Maxima до робочої в'язкості (надмірне розрідження призводить до зниження стійкості матеріалу до утворення патьоків, уповільнення затвердіння). Для забезпечення оптимальних властивостей поверхню необхідно фарбувати у 2 шари. Наступний шар наносити не раніше, ніж через 24 години. З метою виключення відмінностей у відтінках кольору, при фарбуванні поверхонь фінішним шаром рекомендується використовувати продукцію однієї партії. У разі використання продукції різних партій - необхідно проводити їх змішування.

Роботи проводити за температури повітря та робочої поверхні від +10 ºС до +35 ºС та відносній вологості повітря не більше 80 % (температура поверхні повинна бути не менше ніж на 3 градуси вище точки роси). Під час нанесення та висихання ґрунт-емалі необхідно забезпечити відповідну вентиляцію.

Слід пам’ятати! Мінеральні та дерев’яні поверхні це пористі матеріали, тому витрата матеріалу та кількість шарів може збільшитись.

Рекомендовано фарбувати «від краю до краю (від кута до кута)» або у межах декоративних елементів безперервно. При роботі на великих площах та/або протягом тривалого часу, ґрунт-емаль необхідно періодично перемішувати. Не рекомендується довго тримати тару з відкритою продукцією.

Не наносити ґрунт-емаль під впливом прямих сонячних променів, сильного вітру та атмосферних опадів. Після нанесення, покриття не повинно піддаватися впливу атмосферних опадів протягом 24 годин.

Ґрунт-емаль може наноситися наступними методами:

Метод нанесення

Кількість розріджувача

Форсунка / сопло

Тиск

Безповітряне розпилення

0 – 5 %

0.017" - 0.023"

15 МПа ( ≈ 150 bar)

Пневматичне розпилення

0 – 10 %

1,0 – 2,0 мм

0,3 – 0,5 МПа ( ≈ 3-5 bar)

Пензель / валик

0 – 5 %

-

-

Інструмент повинен бути рекомендований для органорозчиних матеріалів.

При роботі з валиком рекомендовано використовувати кюветку для рівномірного змочування матеріалом. Не рекомендовано використовувати поролонові валики. Увага! Для утворення більш гладкого покриття рекомендовано обирати валики з меншим ворсом.

При використанні інструментів для нанесення методом розпилення слід дотримуватися інструкції з експлуатації.

Для отримання якісного покриття слід володіти навичками фарбування, особливо при використанні професійного інструменту.

 

 

 

Час висихання

Температура

10 °С

23 °С

35 °С

Висихання до зникнення "відлипу", год.

12

8

6

Висихання до нанесення наступного шару, min, год.

24

24

24

Висихання, достатнє для експлуатації покриття, днів

7

Повне затвердіння (полімеризація), днів

14 

14 

14

Час висихання та полімеризації визначено за наведеної температури та відносній вологості менше 50±5 %. Товщина сухої плівки покриття складала 40 мкм.

Висихання до зникнення "відлипу" - стан плівки, коли при незначному натисканні пальцем на покритті не залишається відбиток, і покриття не є липким.

Висихання до нанесення наступного шару, min  – мінімально  рекомендований час, після якого може бути нанесений наступний шар.

Висихання, достатнє для експлуатації покриття – мінімальний час, після якого покриття може піддаватися впливу зовнішніх факторів (транспортування, експлуатація тощо).

Повне затвердіння (полімеризація) – час, після якого покриття набуває весь комплекс фізико-хімічних властивостей.

Товщина одношарового покриття за різної витрати

Витрата

50 г/м2

75 г/м2

100 г/м2

Товщина сухої плівки

22±2 мкм

30-35 мкм

40-45 мкм

Товщина мокрої плівки

42-45 мкм

65-70 мкм

85-90 мкм

Норма покриття поверхні

(за масою та об'ємом)

22-23,5 м2

15-15,5 м2

11,5 м2

20 м2/кг

13,3 м2/кг

10 м2/кг

Сумісність з іншими покриттями

Залежносто від умов експлуатації ґрунт-емаль може використовуватися з різними ґрунтовками та фінішними покриттями. Приклади сумісності наведені нижче. Для отримання більш детальних рекомендацій зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

Попередній шар – алкідні, акрилові, епоксидні та поліуретанові матеріали на основі розчинників.

Наступний шар – алкідні, акрилові, епоксидні та поліуретанові матеріали як на водній основі, так і на основі розчинників.

Сумісність матеріалів рекомендовано тестувати на невеликій ділянці поверхні.

4. Очищення інструменту

Робочий інструмент очистити за допомогою розчинника, далі, за необхідності, теплою водою з миючим засобом.


Об’єкти

Ґрунт-емаль по іржі 3 в 1 - Логістичний термінал Полісан
Логістичний термінал

Для захисту металоконструкцій від корозії використовувалась Ґрунт-емаль по іржі 3 в 1 Delfi червоного, жовтого …

X

Калькулятор витрати

Норма витрати на один шар
min
max

При розрахунку площі поверхня, яка фарбується, потрібно відняти площу, яка не буде фарбуватися. (вікна, двері і т.д.)

Витрата фарби може змінюватися в залежності від розведення та рівномірності нанесення фарби.