Деревозахисна ґрунтовка акрилова Maxima

Деревозахисна ґрунтовка акрилова Maxima

Maxima

Деревозахисна ґрунтовка акрилова


В магазин

Особливості

Не змінює колір деревини. Глибоко проникає всередину волокон деревини. Ефективно захищає від шкідників деревини, грибкових захворювань. Швидко висихає. Має високу адгезію (зчеплення) з основами. Наноситься на нефарбовану або очищену від старого лакофарбового матеріалу поверхню. Готова до використання і не вимагає розведення.

Сфера застосування

Призначена для ґрунтування різноманітних порід деревини, ДСП, ДВП, МДФ, «вагонки», нових або очищених від старого лакофарбового матеріалу дерев'яних поверхонь (стін та стель, дверей, віконних рам, меблів, причалів, терас та ін.) перед фарбуванням водно-дисперсійними матеріалами. Для зовнішніх та внутрішніх робіт.

Технічні показники

Норма витрати на один шар 80-125 мл/м2, залежно від породи та якості деревени, а також методу нанесення.
Розріджувач Вода
Спосіб нанесення Наносити пензлем, валиком або фарборозпилювачем.
Час висихання (23 °С, 50% RH) 1 година. Час висихання збільшується при зниженні температури, підвищенні відносної вологості повітря та витрати ґрунтовка.
Масова частка нелетких речовин
(ДСТУ ISO 3251)
16±1 %
Густина (ДСТУ ISO 2811-1) ≈ 1 г/см3
Вміст ЛОС (ISO 11890) < 15 г/л
Строк придатності 36 місяців із дати виготовлення
(за температури від +5 °С до +35 °С)
Фасування 0,75 л

Колір

безкольоровий

Інструкція із застосування

Запорукою отримання бажаного результату ґрунтування – є дотримання рекомендацій щодо застосування лакофарбового матеріалу та підготовки поверхні.

1. Попередня підготовка

Деревина, призначена для ґрунтування, має бути сухою, гладенькою, очищеною від пилу, жирних і засмолених плям.

Ґрунтувати рекомендовано нову або повністю очищену дерев’яну поверхню від старих покриттів (фарба або деревозахистний засіб). Старе покриття повністю видалити механічним (скребок, щітка), термічним (фен гарячого повітря, інфрачервоне випромінювання) або хімічним (засоби видалення фарби) способом. Слід уникати застосування методів очищення, які можуть пошкодити деревину (наприклад, піскоструйнним апаратом).

Для надання привабливого вигляду, підкреслення малюнку шарів деревини, поліпшення властивостей нанесення, продовження терміну експлуатації фінішного лакофарбового матеріалу рекомендовано відшліфувати деревину вздовж волокон. Пил після шліфування видалити.

Рекомендовано усі гострі краї деревини заокруглити.

У разі утворення смоли на поверхні дерева її слід механічно видалити (шпателем або скребком).

Після цього місця де була смола, жирові плями, залишки засобів для очистки додатково можна протерти водою з відповідним миючим засобом.

У разі зараження деревини синявою, пліснявою або грибком заражені ділянки слід обов’язково видалити: спочатку механічними засобами, а потім деревину обробити антисептиком для дерев’яних поверхонь ТМ Farbex. Утворені нерівності вирівняти шпаклівкою ТМ Farbex. Зашпакльовану поверхню відшліфувати та знепилити.

Вологість деревини перед ґрунтуванням повинна бути не більше 20%.

Перед застосуванням сторонніх матеріалів (клей, антисептик, шпаклівка, миючі засоби та т. п.) рекомендовано перевірити сумісність на невеликій ділянці поверхні керуючись технічними рекомендаціями чи консультацією спеціалістів.

2. Фарбування

Перед використанням ґрунтовку ретельно перемішати. Ґрунтовка готова до використання і не потребує розбавлення. При необхідності профільтрувати.

Особливо ретельно обробляти торці деревини до насичення.

При ґрунтуванні горизонтальних поверхонь і підвищеній витраті ґрунтовки повне висихання поверхні може тривати довше.

Роботи проводити за температури повітря та робочої поверхні від +10 ºС до +35 ºС і відносній вологості повітря не більше 80 %. Не наносити ґрунтовку під впливом прямих сонячних променів, сильного вітру та атмосферних опадів. Ґрунтована поверхня не повинна піддаватися впливу опадів до нанесення фінішного покриття.

Рекомендовано наносити ґрунтовку контактними методами (валик, пензель) втираючи її в дерев’яну поверхню. Інструмент повинен бути рекомендований для водно-дисперсійних матеріалів.

При роботі з валиком рекомендовано використовувати кюветку для рівномірного змочування матеріалом. При використанні інструментів для нанесення методом розпилення слід дотримуватися інструкції з експлуатації.

Для отримання якісного покриття слід володіти навичками фарбування, особливо при використанні професійного інструменту.

Ґрунтувати дерев’яні поверхні рекомендовано вздовж волокон деревини!

Витрата ґрунтовки та ефект «просочування» суттєво залежить від породи та віку деревини. При роботі з твердими та екзотичними породами деревини необхідно проводи тестове нанесення усіх шарів захисного покриття на невеликій ділянці з дотриманням усіх вимог.

Інші додаткові поради при роботі в деревозахисною грунтовкою.

Після висихання заґрунтовані дерев’яні вироби можна пиляти, стругати тощо. Однак новоутворені поверхні рекомендовано також ґрунтувати.

Між шарами ґрунтовки рекомендоване легке шліфування з видаленням пилу після процедури.

Ґрунтовка захищає і запобігає біокорозії, але не бореться з комахами, грибками та пліснявою у раніше зараженій деревині.

Ґрунтовка не є кінцевим продуктом, її потрібно захищати фінішніми матеріалами. Ґрунтовку не можна використовувати як базу під тонування.

Ґрунтовка піднімає ворс деревини, тому необхідно поверхню відшліфувати, обезпилити, а потім наносити фінішний матеріал.

Не рекомендовано допускати надлишку ґрунтовки на деревині. При необхідності надлишкові плями одразу прибирати валиком, пензлем чи ганчіркою не допускаючи засихання ґрунтовки.

Після ґрунтування рекомендовано використовувати цвяхи, скріпки, саморізи виконані з оцинкованої чи нержавіючої сталі. При використані в дерев’яних конструкціях елементів з чорного металу їх необхідно попередньо захистити від іржі спеціальними ґрунтовками чи іншими матеріалами.

Сумісність з іншими покриттями

Залежно від умов експлуатації ґрунтовка може використовуватися з різними фінішними покриттями. Приклади сумісності наведені нижче. Для отримання більш детальних рекомендацій зверніться до спеціалістів компанії ПОЛІСАН.

Попередній шар – рекомендовано нанесення на очищену поверхню.

Наступний шар – акрилові водно-дисперсійні матеріали.

Сумісність матеріалів рекомендовано тестувати на невеликій ділянці поверхні.

3. Очищення інструменту

Після закінчення фарбувальних робіт інструмент ретельно вимити водою.


Поради

Чим пофарбувати міжкімнатні дерев’яні двері та МДФ

Дерев’яні міжкімнатні двері були та залишаються популярними завдяки природній красі деревини та експлуатаційним характеристикам даного матеріалу. Він відрізняється хорошими звуко та теплоізоляційними властивостями, надійністю, практичністю та довговічністю. Проте через негативний вплив навколишнього середовища та щоденні навантаження навіть дорогі породи дерева …

Гумова фарба для стін

Поява гумової фарби докорінно змінила сприйняття споживачів про властивості і застосування фарби. Вона за короткий час завоювала любов споживачів своєю універсальністю і характеристиками. І хоч гумова фарба підходить для різних типів поверхні, у цій статті пропонуємо детальніше розглянути, чому варто …

Як самостійно пофарбувати фасад?

Хочете оновити зовнішній вигляд будинку, але не знаєте з чого почати? Користуйтесь порадами із цієї статті, щоб отримати результат, яким ви будете задоволені. Вибір фарби Робота по оновленню фасаду починається із вибору якісної фарби, яка забезпечить гарний зовнішній вигляд будинку …

Ґрунт по дереву Maxima
Для чого необхідна деревозахисна ґрунтовка? Для того, щоб зберегти дерев’яні вироби на довгий час, їх необхідно ретельно захистити. Для цього використовують комплекс деревозахисних засобів з використанням лаків, емалей, імпрегнатів та інших лакофарбових покриттів. Зазвичай, роботи по захисту дерева починають з підготовки поверхні. Для цього застосовують спеціальні засоби – деревозахисні ґрунтовки, або ще як прийнято називати їх – «ґрунт по дереву» Ґрунтовка для дерева глибоко проникає і вирівнює поглинаючу здатність. Завдяки цьому фарба, лак чи інше фінішне покриття буде рівномірно лягати. Також ґрунтовка зменшить витрату фінішного лакофарбового покриття. Деревозахисна ґрунтовка захищає деревину від шкідників, цвілі, гниття, плісняви та синяви. Вона не змінює структуру та колір деревини. У нашому асортименті є такі деревозахисні ґрунтовки:
  • деревозахисна акрилова ґрунтовка Maxima ;
  • деревозахисна алкідна ґрунтовка Maxima;
  • деревозахисна алкідна ґрунтовка Delfi.
На сайті ви можете ознайомитися с технічними характеристиками та особливостями деревозахисних засобів. Де можна придбати ґрунт для дерева за доступними цінами:
  • інтернет-магазин ;
  • регіональні представництва;
  • популярні будівельні мережі: Епіцентр, Нова Лінія, Леруа мерлен та 33 м2.

повністю

X

Калькулятор витрати

Норма витрати на один шар
min
max

При розрахунку площі поверхня, яка фарбується, потрібно відняти площу, яка не буде фарбуватися. (вікна, двері і т.д.)

Витрата фарби може змінюватися в залежності від розведення та рівномірності нанесення фарби.