Засіб вогнебіозахисний для деревини Farbex

Засіб вогнебіозахисний для деревини Farbex

Farbex

Засіб вогнебіозахисний для деревини


В магазин

Особливості

Засіб не має запаху, не викликає корозію чорних металів, не забарвлює деревину (можлива незначна зміна відтінку деяких порід дерева), не змінює текстуру та малюнок деревини.

Сфера застосування

Засіб вогнебіозахисний призначений для захисту деревини від цвілі, комах та інших біологічних ушкоджень, а також переводу до групи важкозаймистих матеріалів дерев’яних виробів та конструкцій (каркасів, крокв, зрубів та ін.) житлового, громадського, виробничого і сільськогосподарського призначення, що не піддаються прямому впливу води та атмосферних опадів. Забороняється фарбувати поверхню після обробки вогнебіозахисним засобом.

Технічні показники

Норма витрати на один шар від 250 г/м2, залежно від породи і якості деревини, а також методу нанесення. I група вогнезахисної ефективності досягається при об’ємному просоченні з поглинанням 751 кг/м3.
Розріджувач Вода. Продукт готовий до використання та не потребує розрідження.
Спосіб нанесення Щітка, валик, метод розпилення або метод об’ємного просочення (автоклавне просочення, метод «гарячої-холодної» ванни).
Густина (ДСТУ ISO 2811-1) пр. 1,05 г/см3
Масова частка нелетких речовин (ДСТУ ISO 3251) не менше 8 %
Строк придатності 18 місяців
Фасування 5 кг, 10 кг

Колір

безкольоровий

Інструкція із застосування

1. Підготовка поверхні

Поверхня, що піддається обробці, повинна бути сухою, ретельно очищеною від бруду, жиру, пилу, синяви, гниття, старих лакофарбових покриттів за допомогою щітки або шпателя. У випадку біологічного ураження несучих конструкцій, слід переконатися у їхній здатності тримати навантаження. Забороняється обробляти мерзлу деревину.

Рекомендована вологість деревини перед обробкою не більше 20%.

Увага! Висока вологість деревини зменшує витрату засобу і як наслідок - зменшується захисна ефективність.

2. Нанесення

У процесі зберігання можливе випадання осаду. При наявності осаду засіб перед застосуванням слід поступово підігріти на водяній бані, ретельно перемішуючи до розчинення осаду. Час висихання кожного шару засобу (23 °С; 50 % RH) 2 години.

Наносити у 2-4 шари валиком, пензлем, розпилювачем за температури повітря та поверхні від +10 °С до + 35 °С та відносної вологості повітря не більше 80 %. Після нанесення засобу, на поверхні можлива поява відкладень білого кольору!

Увага! Захисна ефективність залежить від витрати засобу. Тому для отримання максимальної захисної ефективності, витрата засобу повинна бути максимальною. Метод нанесення за допомогою валика, пензля чи розпилювача дозволяє досягти високої вогнезахисної ефективності, але для досягнення 1 групи вогнезахисної ефективності (найвищої), необхідно використовувати лише методи об'ємного просочення (автоклавне просочення, метод гарячої холодної ванни).

Важливо! Просушування деревини між обробками сприятиме збільшеню витрати засобу і як наслідок - збільшенню захисної ефективністі.

Вогнебіозахист Farbex
Вогнебіозахист Farbex готовий до використання і не потребує додаткового приготування. Вогнебіозахист не змінює структуру та колір дерева. Ним можна обробляти деревину, яка буде використовуватися в інтер’єрі або на відкритому повітрі. Головне пам’ятати, при використанні вогнебіозахисту зовні приміщення, дерев’яні матеріали не повинні знаходитись під прямим впливом води та атмосферних опадів. Вогнебіозахист для дерева, який ми випускаємо, має першу групу вогнезахисної ефективності. Він перетворює дерево у важко горючий та важкозаймистий матеріал. Придбати вогнебіозахист можна в декількох місцях. Ви можете купити його за доступною ціною в нашому інтернет-магазині. Також вогнебіозахист придбати можна у популярних будівельних мережах: Епіцентр, Леруа Мерлен, Нова Лінія та 33 м2.

повністю

X

Калькулятор витрати

Норма витрати на один шар
min
max

При розрахунку площі поверхня, яка фарбується, потрібно відняти площу, яка не буде фарбуватися. (вікна, двері і т.д.)

Витрата фарби може змінюватися в залежності від розведення та рівномірності нанесення фарби.