Інтер’єрна мода 2020 року: актуальні тренди

Новий рік – час перезавантаження.

Які тренди інтер’єру увійдуть в моду? У які кольори оформити стіни будинку? Розповімо вам про найгарячіші тенденції в дизайні інтер’єру 2020 року.

На щастя, інтер’єрна мода не так швидкоплинна, як мода в одязі. Тренди стійко затримуються тут не на один сезон і навіть не на рік. І вже зараз можна з високою часткою ймовірності передбачити, які прийоми будуть актуальні найближчим часом. Давайте розглянемо дизайн інтер’єру 2020 року: новинки, фото, ідеї.

Яким буде дизайн інтер’єру в 2020 році?

Глобальною тенденцією в сфері дизайну стане персоналізація інтер’єру. Це означає, що правильний стиль більше буде не актуальний. На перший план виходить вираз індивідуальних смаків і уподобань. Така тенденція відкриває перед дизайнерами простір для творчості: змішання різних кольорів і текстур, яскраві несподівані акценти, експерименти з модними техніками штукатурки, комбінація гіпсокартону з натяжними стелями і фарбуванням. Всі ці прийоми дозволяють створити унікальний, неповторний інтер’єр.

У 2020 році в тренді стануть предмети інтер’єру, які створюють ілюзію польоту і руху в просторі. Наприклад, на дно тумби або ліжка встановлюють LED-підсвічування, таким чином меблі немов здіймаються над підлогою. Це надає приміщенню легкості, навіть масивне ліжко або шафа здаються невагомими. Крім того, такий прийом дозволяє візуально збільшити простір. Ефект польоту також досягається за рахунок підвісних конструкцій на тросах, прихованих опор або магнітів.

Відмінно працюють на розширення простору і відображають поверхні, дзеркала. Саме дзеркальний декор – ще одна модна тенденція в дизайні інтер’єру, яка залишиться актуальною і в наступному році.

Також, в 2020 набере популярності стиль еко, або, як його ще називають – біо. Ергономічний дизайн в еко стилі продуманий до дрібниць і є не просто інтер’єром, але і цілою філософією. Тим самим трендові речі, меблі та аксесуари, будуть виготовлятися з перероблених матеріалів.
Філософія екостилю проста: максимум натуральних матеріалів (дерево, камінь, бамбук, ротанг), більше природного освітлення (багато дзеркал, великі вікна), велика кількість кімнатних рослин.

Сміливо поєднуйте оздоблювальні матеріали

Вдале поєднання фактурних, грубуватих матеріалів з легкими і ніжними – це основні напрямки екостилю в дизайні інтер’єру. За прогнозами дизайнерів, в моду увійде мікс золота, срібла і міді. Ці матеріали обов’язково слід розбавляти. І в якості основного оздоблювального матеріалу переважно використовувати натуральне дерево. Дерево не тільки допоможе об’єднати метал між собою, а й нейтралізувати зайвий «холод».

Модні кольори в новому сезоні

Глибокі, приглушені кольори – тенденція модної палітри 2020 року. У 2020 році, на думку експертів з компанії Coloro і WGSN, нас очікує п’ять наступних тонів.

Neo-Mint – нова історія 2020 року, це ніжний м’ятний відтінок, який відображає футуризм, шлях до якого проклав трендовий рожевий Millennial Pink. У поєднанні з білим він привносить в інтер’єр свіжість і легкість, а більш складні відтінки роблять простір веселіше.

Bleached Coral – назва відтінку перекладається як “знебарвлений корал” – це блідий сірувато-блакитний тон. І хоча такого забарвлення в природі набувають коралові рифи через згубного підвищення температури океанської води, дизайнери хочуть показати можливості цього красивого і благородного кольору в інтер’єрному просторі. І заодно своїм вибором привернути загальну увагу до екологічної проблеми.elements…

Mellow Yellow або гірчичний – абсолютний хіт останніх років, який не сходить зі сторінок модних журналів. Він прекрасно поєднується як з яскравими відтінками, так і більш насиченими темними.

Cassis – суміш рожевого і пурпурного – колір 2020. Відтінок чорної смородини буде чудово виглядати як в якості основного, так і акцентного тону. На думку професіоналів, колір Cassis відображає сучасність фіолетового і елегантну привабливість рожевого.

Cantaloupe – це не яскравий, більш приглушений оптимістичний, життєстверджуючий помаранчевий. По-іншому цей колір називається кольором дині канталупи. У цьому сезоні він може стати реальною альтернативою жовтому, або його доповненням.

Як бачимо, актуальні кольори в інтер’єрі 2020 припускають два підходи до оформлення. Для створення абсолютно ненав’язливого максимально нейтрального світлого простору необхідно поєднувати бліді м’ятні відтінки неба і майже прозорі блакитні відтінки моря в якості фону.
Ці прохолодні по інтонації фарби дозволять зосередити увагу на декорі – різнофактурном текстилі, дереві, точно розставлених колористичних акцентах.
А ось для того, щоб притягнути всі погляди виключно на себе слід використовувати на стінах яскраві кольори як гірчичний, колір дині і відтінок чорної смородини. Збалансувати його можна сяючим металом, яскравими білими вставками, світлої деревиною, золотими, сірими відтінками для досягнення потрібного ефекту.
Який стиль дизайну вибрати із трендів, вирішувати вам. Головне – правильно їх поєднувати!