Актуальні тренди в інтер’єрі 2021 року


Приходячи додому, ми поринаємо в інтер’єр квартири. Хочеться, щоб він був комфортним, але при цьому оформлений стильно та зручно.

Ми зробили добірку трьох популярних інтер’єрів на нашу думку в 2021 році.

Мінімалізм

Люди завжди прагнули до простоти, функціональності та легкості. Саме тому на зміну стилю модерн прийшов мінімалізм. Набагато легше відпочивати в просторому приміщенні, вільному від зайвих деталей та речей. Стиль мінімалізм підходить людям, які не люблять хаосу і безладу. Це відмінне рішення для перфекціоністів.

Особливості стилю мінімалізм:

  • відсутність дрібного декору;
  • симетричні, чіткі та пропорціональні лінії;
  • як можна більше вільного місця.

Дизайн інтер’єру в стилі мінімалізм передбачує багато вільного місця, саме тому перегородки у цьому випадку зайві. Кімнати повинні бути світлими – великі вікна для цього стилю, те що потрібно. Кольорова палітра поєднує в собі декілька основних кольорів: білий, світло-сірий та коричневі відтінки. Меблі, люстра та інші елементи мають просту геометричну форму, іноді допускається легкий вигин. Штори для дизайну інтер’єра в стилі мінімалізм не потрібні, їх краще замінити на горизонтальні та вертикальні жалюзі. Декор для цього стилю відсутній, але за бажанням можна повісити декілька картин.

“Мінімалізм зберіг у собі простоту і в той же час динаміку геометричних форм, природність та свободу.”

Еко-стиль

Еко-стиль вибирають люди, які хочуть бути ближче до природи та натуральності. Від самого початку стиль був створений для допомоги людям, яким не вистачає природи у великих містах та мегаполісах. Важливою перевагою оформлення інтер’єру квартири чи будинку в еко-стилі – вирішення на будь-який смак та на різні цінові категорії. Інтер’єр в еко-стилі налаштовує на відпочинок і розслаблення, тому контрастні кольорові рішення тут будуть зайві. Як правило в цьому стилі надають перевагу природнім, пастельним, натуральним відтінкам, які підкреслюють природність. Серед таких: зелений, світло-блакитний, білий, жовтий та бежевий.

Якщо дозволяє бюджет, краще оздобити кімнату максимально натуральним матеріалом. Бюджетним варіантом буде їх імітація. Перелік матеріалів для еко-стилю широкий, тому є із чого вибирати: дерево, папір, кераміка, плетені з лози панелі і т.д.

Ефектно виглядає жива озеленена стіна. Також оптимальний варіант для стін – водоемульсійна фарба. Еко-стиль відмінно підкреслює дерев’яна або кам’яна підлога, у крайньому випадку можна використати паркетну дошку, пробкові панелі або керамічну плитку.

Для оформлення інтер’єру в еко-стилі також важливо звертати увагу на меблі. До них є кілька вимог:

  • повинні бути із натуральних матеріалів;
  • простий дизайн;
  • правильна геометрична форма, обтічний дизайн;
  • наявність ознак зношеності – подряпини, потертості та інше.

” Еко-стиль це в першу чергу любов до природи. Не заповнюйте простір непотрібними деталями, залиште кімнату просторою. І тоді ви зможете з легкістю відчути розслабленість і свободу.”

Еклектика

Еклектика – це гармонійне поєднання кращих деталей декількох інтер’єрних стилів. Цей стиль виник як яскраве втілення протесту проти класичного. На сьогодні, більшість людей вибирають еклектику, тому що це сучасно та вигідно. Його обирають ті, кому набридло жити за правилами, хто хоче проявити свою індивідуальність та фантазію, але не хоче розлучатися з речами, які стали такими «рідними».

Особливості стиля еклектика:

  • нейтральний фон;
  • поєднання декількох стилів (2-3 стиля);
  • вертикальні лінії та заокругленість кутів.

Стиль еклектика несе в собі ефектні елементи декору, саме тому кольорова гама зосереджена на світлих природних кольорах, а конкретніше на пастельних відтінках: білий, кремовий, світло-сірий. На стіни рекомендується наклеїти шпалери з малюнком, частіше зі східними мотивами, але не виключають варіанти із штукатуркою або фарбою з ліпниною, або художнім декоративним розписом. Стеля може бути, як багаторівнева, так і однорівнева. Краще зробити багаторівневу стелю, це візуально розширить простір, що немало важливо для стилю еклектика. Цей дизайнерський напрямок потребує багато освітлення, тому доречні будуть великі люстри. Підлогу у цьому стилі як правило вкривають паркетом.

Габаритні комфортні крісла та дивани з фігурними ніжками у поєднанні зі старим столиком підкреслять елегантність, гармонію та незалежність цього стилю. Прикрасити кімнату в стилі еклектика можна сувенірами, привезеними з інших країн, картинами, фотографіями, статуетками.

“Стиль еклектика – це індивідуальність, оригінальність та творчість. Він добре підходить для тих людей, хто готовий змінювати своє життя, не притримуючись правил, але при цьому зберігати свої вподобання.”